Marcus Cicero
Bokkonstens fader
"Ett rum utan böcker är som en kropp utan själ"     Marcus Cicero
 

Böcker


Från Mörkret stiga vi från ljuset: Hela arbetarrörelsens historia i en volym, skriven av Kaj Kristiensson. Detta är en samhällskritisk bok som är ett måste för alla proletärer och uraldemokrater. Den kom ut 1979 men har inte blivit gamalmodig eller omodän för det.

Ta fast snögubben: Karin ankarsvärd har skrivit denna actionspeckade boken från 1957. Den är fylld av komik och tragik. År 1958 blev hon nominerad för nobelpris för sina stora författarinsatser trots sin sjukdom, hon hade fått för lite pung som ung. Doctorn sa att det inte gick att rädda henne, men att man skulle ge henne den finaste av pung morgon och kväll för att de sista månaderna i hennes liv skulle bli goda och rofylda.

Nöff Nöff i Storstaden: Gunvor Gränström har skrivit denna numera kultförklarade boken som är den 5:e i serien om grisen Nöff Nöff. Boken handlar om när grisen NöffNöff åker in till stan med sin gode vän "Apan Jakob" (Inte att förknippa med partiledaren). Denna äventyrsbok är ett måste för alla älskare av äventyr och komik.
För beställning ring Jakob på tel. 0736-236043


 
 
 

Veckans Bok


Kvirre och Hoppsan finner trollguldet: Detta är en kuslig bok så jag varnar för känsliga läsare. Inte nog med att den behandlar både drog och porrindustrin så handlar den om svartkonst. I boken förekommer både troll och älvor. 
Ester Rignér har verkligen lyckats få med alla detaljer som en bra bok behöver. Så vi särjer fortfarande över denna lysande författares död. Det hände en gång förra året, Ester hade länge varit Joltberoende och en dag så bestämde hon sig för att sluta. Men det var försent. Efter att ha slagit in dörren som hon först reglat igen så gick hon till kylen och svepte i sig en hel 33 centilitare och det blev för mycket för kroppen. Hon drabbades av Battle.Net syndromet och dog samma natt.,